ALO ANKETA! Ne kačite dečije slike na društvene mreže! Vreba strašna opasnost! Evo šta stručnjaci kažu, a šta građani Srbije misle

Kakvo je vaše mišljenje?

Emilija Kežman sa decom
Foto: Alo/M.Jošida

Postavljanje dečijih fotografija izaziva lavinu komentara kako među starijom populacijom tako i među mlađom. Javnost je uzburkana pojavom ove teme u etru jer se većina ljudi ne slaže sa postavljanjem dečijih fotografija na društvene mreže dok drugi misle da nema ničega lošeg u tome. Zakon je na strani roditelja ili staratelja, da odluke donose umesto njih do punolestva, ali, da li smo svesni posledica koje nosi takav čin?

 

Koliko smo informisani o zloupotrebama dečijih fotografija, o pravima i ugrožavanju privatnosti deteta kao i sa problematikom vezano za to da li zakon Republike Srbije ima uredbe koje se bave ovakvim pitanjima.

NAUKA DOŠLA DO NOVIH SAZNANJA Bogat vokabular NIJE najbitniji za razvoj govora kod dece, ali jedna stvar jeste KLJUČNA!

Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Foto: Shutterstock

Celu priču oko ugrožavanja prava i privatnosti deteta dodatno je uzburkala i umešanost stručnjaka koji se takođe ne slažu sa odlukom roditelja da deca budu u fokusu pažnje na Internetu. 

Nauka potvrdila: Ovih 8 tipova RODITELJA imaju USPEŠNU DECU!

AUTOR: 24sata/M.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 11:09 - 07.08.2019. 11:21 Ronald Ferguson je profesor sa Harvarda koji je na osnovu istraživanja izdvojio formulu za uspešno roditeljstvo. Foto: SCHUTTERSTOCK, ilustracija Trendovi, uzorci i formule život čine lakšim, a retko ko se može pohvaliti da je pronašao formulu za najteži od svih poslova - odgoj super uspešnog deteta.

 Aleksandra Janković klinički psiholog, iznela je svoj stav o ovoj gorućoj temi. Ništa se ne radi iz zle namere, ali na kraju, sve se zloupotrebi.

GENIJALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Sigurno niste znali da većinu gena nasleđujemo BAŠ OD NJE, a ne od mame i tate!

Aleksandara Janković
Aleksandara Janković, Foto: Alo/Ognjen Radošević

"Nikako nisam za postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže, a na žalost, to je postala opšta epidemija današnjice. Prosto, pogrešno je razmišljanje roditelja da se odluče na takav čin. Deca nisu deo ambijenta. Slikati decu za sebe je sasvim ok, imati svoj privatni album, ali nikako to postavljati javno. Predatori vrebaju na sve strane i velika je zloupotreba dečijih fotografija u najgore moguće svrhe. Roditelji ne čine to iz zle namere, naprotiv, ali vodite računa, oprez pre svega", izjavila je Aleksandra Janković za Alo.rs portal.

 ZAPLAKAĆETE KADA SHVATITE Snimak sa ovom devojčicom otkriva šta se dogodi kada DONIRATE KOSU i zbog čega je to nešto najplemenitije što ćete ikada uraditi!

Trudnoća, beba, trudna žena, par, deca, uktrazvuk
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pitali smo građane šta misle o ovoj temi i da li su upoznati sa svim opasnostima, a u video-prilogu pogledajte šta su odgovorili:

 

 

Da li vi postavljate fotografije svoje dece na društvene mreže?

Ukupan broj glasova: 201

  • Da, postavljam!: 29% (58)
  • Ne, ne postavljam!: 71% (143)

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi