Ana Ivanović
Printscreen Instagram / anaivano
Ana Ivanović

Printscreen Instagram / anaivano

Ana Ivanović, Foto: Printscreen Instagram / anaivano

Kako navode domaći mediji, bivša teniserka Ana Ivanović iznenadila je sve kad je objavila da su ona i njen suprug Bastijan Švajnštajger dobili drugog sina, pogotovo što se na njenim poslednjim slikama jedva primećivao trudnički stomak.

PROČITAJTE I:

 

Istina, Ana se trudila da se fotografiše iz uglova koji ne otkrivaju celu figuru, a na osnovu slika na kojima se video stomak, mnogi su zaključili da joj termin nije blizu.

Veličina stomaka kod trudnica zavisi od brojnih faktora, a ovo su neki od najčešćih.

Ana Ivanović

Instagram/anaivanovic

Ana Ivanović, Foto: Instagram/anaivanovic

Visina

Kod visokih žena i abdomen je duži, tako da njihove bebe imaju dosta prostora da rastu. Kad se uvećavaju, njihove materice najčešće idu "ka gore", umesto da se spuštaju. Rezultat je manji stomak. S druge strane, kod nižih žena prostor između karlice i poslednjeg rebra je znatno manji, a to znači da beba ima manje prostora da raste. Materica se pomera ka napred, a samim tim njihovi stomaci izgledaju veće.

PREPORUČUJEMO:

 

Atletska građa

Žene koje imaju atletsku građu i dobro razvijene mišiće najčešće imaju i manje stomake. Razlog jeste što su njihovi abdominalni mišići jači, pa neće popustiti pod pritiskom rastuće bebe.

Trudnoća, beba, trudna žena, par, deca, uktrazvuk

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Veličina bebe

Naravno, koliki stomak će trudnica imati zavisi i od toga koliko je krupan plod koji nosi. Neko nepisano pravilo jeste da će druga beba najčešće naslediti od brata ili sestre veličinu. Budući da Ana ni u prvoj trudnoći nije imala veliki stomak, nije iznenađenje što ni druga beba nije bila krupna.

 

Ipak, treba napomenuti da ima mnogo suprotnih primera - mali stomak u prvoj trudnoći, a veliki u drugoj, tako da se ne može reći da je ova teorija pouzdana.

Ambrozija uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, 8 saveta kako da se zaštite!

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 14:00 - 21.08.2019. 17:08 Polen ove korovske biljke spada među najjače alergene i izaziva brojne tegobe, od kijavice, preko konjuktivitisa i bronhitisa, do astme. Foto: Shutterstock Koncentracija polena ambrozije, korovske biljke koja cveta od jula do kraja oktobra, biće najveća u narednih mesec i po dana, zbog čega lekari svim osobama koje pate od alergija preporučuje poseban oprez.

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon