"SVAKI DRUGI GRAĐANIN NAŠE ZEMLJE NIŠTA NE ZNA O OVOJ BOLESTI!" Limfom ima skrivene simptome, broj obolelih tokom godine je sve veći, a evo šta ga izaziva!

Limfom je ime za grupu karcinoma krvi koji se razvija iz limfocita.

 

Doktor Lekar Dijagnoza Pacijent
Foto: Shutterstock

U svetu sa limfomom živi oko milion ljudi, a svakog dana oko 400 njih izgubi život. To su upozorenja koja stižu od lekara i udruženja pacijenata povodom „Svetskog dana borbe protiv limfoma“.

 

Svake godine u Srbiji oko hiljadu osoba dobije limfom, a svaki drugi oboleli nije ništa znao o toj bolesti!

„Velika većina ne zna o kakvoj vrsti oboljenja se radi, misle da je izlečivije. Vrlo se teško identifikuje i vrlo teško saznate da postoji u čoveku“, rekla je Aleksandra Mladenović iz Udruženja „Lipa“.

ELIKSIR ZDRAVLJA I MLADOSTI Crni luk je lek za mnoge bolesti, a posebno pomaže u lečenju ove najučestalije vrsta raka!

Tumor, rak, kancer, bolest
Foto: Shutterstock, ilustracija

Limfom je rak limfnih žlezda. Nekad je bio redak, a danas je na petom mestu najčešćih maligniteta.

„Na osnovu svetskih statistika, gde mi u sredini, možemo doći do zaključka da se taj broj povećao u odnosu na devedesete godine za 40 odsto u odnosu na pre deset godina za 15 odsto“, rekao je doktor Vojin Vuković, hematolog u KCS.

URADILA JE EKG I SVE JE BILO U NAJBOLJEM REDU, A ONDA JE UMALO UMRLA Žena je doživela infarkt samo dan nakon lekarskog pregleda, jer nije uradila ovo!

Šta ga izaziva?

„Virusi, bakterije, helikobakter-pilori – izazivač upale želuca – u svom procesu hroničnog gastritisa može dovesti do limfoma“, rekao je dr Vuković.

Limfom ne boli, pa se pacijenti kasno obrate lekaru.

 

Noćno preznojavanje, gubitak u telesnoj masi za deset odsto, a takođe povišena temperatura duže od dve nedelje. Najčešći simptomi: umor, zamaranje, slabost celokupnog organizma.

To su signali za uzbunu. Što se bolest ranije otkrije, prognoza je bolja.

NAJBOLJI NARODNI LEK ZA PREHLADU Preprana u 9 voda, vekovima se koristi za lečenje mnogih bolesti, a za dojilje je spas!

Leukemija, rak krvi, bolest, žena
 Foto: Shutterstock

„Kada pacijent dobije limfom, sa njim se može boriti i pobediti. Sa određenim teže, sa određenim se lakše borimo. Različite su opcije, gde se postiže zadovoljavajući nivo, stopa izlečenja“, ističe dr Vojin Vuković.

Preskakanje obroka je opasno po zdravlje, a evo i šta se dešava u vašem organizmu ako to učinite!

AUTOR: 24Sata.Hr/M.M. DATUM I VREME: 18.09.2019. 09:53 U nastavku pročitajte na koji način preskakanje obroka utiče na naš organizam Foto: Shutterstock Neke osobe zbog brzog ritma života i lošeg rasporeda zaborave kad su poslednji put jeli, drugi preskaču obroke zbog tkzv. 'povremenog posta', a neki sebe kažnjavaju zarad linije.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi