Doskočite groznom osećaju u stomaku!

I. V. | Ženske priče 2020-07-14 13:06:10 2020-07-14 13:06:10

Postoje namirnice u svakoj kući uz koje kiselinu možete da ublažite

Schutterstock

Smatra se da danas više od petine stanovnika na planeti pati od gorušice. To je onaj neprijatni osećaj pečenja u grudima, ispod donjeg dela grudne kosti, koji se postepeno širi kroz jednjak do grla.

On se uglavnom pojačava nakon jela, pri ležanju ili savijanju. Ipak, postoje namirnice u svakoj kući uz koje kiselinu možete da ublažite. Kao odličan pokazao se čaj od bosiljka ili sveži listovi te biljke koje treba žvakati na prve simptome gorušice.

Cimet je takođe odličan za želudačne tegobe. Kašičicu cimeta prokuvajte u šolji vode i pijte prohlađeno triput dnevno. Za eliminaciju gasova i regulisanje kiseline dobro je žvakanje zrna karanfilića.

Expand player
Pogledajte više