Beli Luk, Povrće
Shutterstock
Beli Luk, Povrće

Shutterstock

Beli Luk, Foto: Shutterstock

Redovno konzumiranje belog luka će značajno smanjiti krvni pritisak, kao i sprečiti kardiovaskularne i srčane bolesti. On takođe poboljšava funkciju bešike i pomaže prilikom iščišćavanja i poboljšavanja funkcije jetre.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pojedine osobe su alergične na beli luk i ne bi trebalo da ga konzumiraju u sirovom stanju.

Ljudi takođe koriste beli luk za tretiranje problema disajnog trakta. Beli luk je izuzetno koristan za to, a predstavlja lek i za bolesti poput: tuberkuloze, astme, upale pluća, katra, zagušenja pluća i kašlja. Ukoliko želite da postignete najbolje rezultate, jedite ga sirovog ili lagano ispečenog u rerni.

Kako koristiti beli luk

Uradite sledeće: izdrobite i iseckajte beli luk i sačekajte 15 minuta pre nego što ga pojedete.
Na taj način ćete aktivirati hemijsku reakciju koja će učiniti alicin u belom luku pristupačnijim za apsorbovanje.

Sada se najverovatnije pitate zašto je potrebno jesti beli luk na prazan stomak.To je zato što se na taj način lakše prerađuju i upijaju svi hranljivi sastojci koje ova namirnica ima da ponudi.

 

Dok pravite ovaj tonik nosite rukavice ukoliko imate osetljivu kožu i pazite da ne trljate oči jer neka od ovih prirodnih ulja mogu prouzrokovati osip i peckanje kože. Sve što treba da uradite jeste:

Sastojci:

polovina crnog luka – krupno iseckati
5 čena belog luka – krupno iseckati
2 crvene čili papričice – krupno iseckati
1 kašika đumbira – krupno iseckati
sok jednog limuna
jabukovo sirće (mora biti organsko, nefiltrirano i sirovo)

Med, limun, beli luk

Shutterstock

 Foto: Shutterstock