NE ZNA SE TAČNO KADA SE DOBIJA Igor Bulat preminuo je od NAJPODMUKLIJE VRSTE RAKA! Kada se pojave simptomi, već je kasno!

Novinar Radio televizije Srbije Igor Bulat preminuo je juče u 48. godini nakon posledica teške bolesti.

Igor Bulat
Igor Bulat, Foto: Screenshoot Youtube

Igor je imao opaku bolest jetre, odnosno rak malih žučnih puteva (holangiokarcinom) koji mu je dijagnostifikovan u decembru 2018. godine.

"Ovakve vrste raka su razlog zbog kojeg bi pacijenti trebalo redovno da se pregledaju. Uglavnom sve bolesti jetre, pa čak i rak jetre idu bez propratnih tegoba, a dok se bolest dijagnostikuje bude poprilično kasno", kaže prof. dr Tamara Milovanović.

 

Igor Bulat je pokušao da se leči u inostranstvu, ali nažalost dok je dijagnoza postavljena bilo je već kasno.

"U pitanju je čovek koji nije imao nikakvo rizično ponašanje, a ovakva vrsta raka ni ne zavisi od alkohola, gojaznosti i drugih faktora", nastavlja i dodaje da će "osoba koja otkrije kako se dobija dobiti Nobela".

Bol pod desnim rebarnim lukom, žutilo kože i malaksalost ne smeju nikako da se ignorišu.

"Pacijenti dođu na ultrazvuk sa ovim simptomima i urade propratne laboratorijske analize. Već se na ultrazvuku praktično vidi tumorska promena. Dalje mora da se uradi skener i biopsija jetre radi definitivne dijagnoze."

2 KAŠIKE DNEVNO I NAJGORE BOLESTI SE POVLAČE Poznati ruski naučnik otkriva recept za prirodni lek, a evo kako ga možete napraviti i sami!

Bol, jetra, stomak
Foto: Shutterstock

Kako kaže prof. dr Milovanović, rak malih žučnih puteva je podmukla bolest koja odnosi i veliki broj mladih života. A da li se može uspešno lečiti?

"Nažalost, dosta loše. Onkologija se poprilično razvila od mojih studentskih dana. I dalje se ti tumori retko dijagnostikuju dovoljno rano da bi moglo da se pomogne. Obično pacijenti dođu kada je već kasno. Imamo mlade, zdrave i prave ljude koji potpuno slučajno imaju ovu dijagnozu i odlaze vrlo brzo", ističe.

PODMUKLA BOLEST BEZ SIMPTOMA Sve O RAKU od kog je preminula misica Dijana Milojković! Mnoge žene kasno saznaju da im se TUMOR razvija u telu!

Da nešto nije u redu sa jetrom najbolje će pokazati ultrazvučni pregled koji se koristi za detekciju čvorova i test krvi u kojoj povišeni nivo alfafetoproteina može biti znak za uzbunu.

Koji su mogući simptomi raka jetre?

- neobjašnjiv gubitak telesne težine

- nemoć, umor

- gubitak apetita ili osećaj prepunjenosti nakon veoma malog obroka

- mučnina ili povraćanje

- groznica

- uvećana jetra koja se oseća kao masa prisutna ispod rebara sa desne strane

- uvećana slezina koja se oseća kao masa prisutna ispod rebara sa leve strane

- bol u trbuhu ili u blizini desne lopatice

- otok ili skupljanje tečnosti u trbuhu

- svrab

- žuta prebojenost kože i beonjača

- vidljive proširene vene na prednjoj strani trbuha.

HEMIOTERAPIJA NE LEČI, ONA POGORŠAVA KISELOST ORGANIZMA! Nobelovac objasnio od koje hrane nastaje RAK! Kada čujete mišljenje stručnjaka, više nikada je nećete OKUSITI!

U Vodiču orgnaizacije Anticacer Fund koji je urađen po smernicama Evropskog društva za onkologiju svi ovi simptomi mogu biti prouzrokovani i drugim stanjima ili se primećuju tek u uznapredovalom stadijumu raka jetre.

Profesorka Milovanović upozorava i da je masna bolest jetre sve češća među ljudima i može da izazove cirozu i hepatocelularni karcionom. Statistika je da će kod 1 do 2 odsto pacijanata napraviti komplikacije.

Jetra
Jetra, Foto: Shutterstock

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi