Đoković
youtube.com/printscreen
Đoković

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Najnovijem trendu u svetu podlegao je i prvi teniser na ATP listi Novak Đoković (33). Naš as je godinama na potpuno veganskoj ishrani, a osim povrća i voća, jede i cveće. On je, naime, tokom boravka u Sarajevu kupio i sadnice nevena za jelo.

I ukras i zdravlje

Jestivo cveće je u poslednje vreme apsolutni hit u svetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane takođe jede cveće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cveće, koje nema samo dekorativnu namenu već je i zdravo.

jelena i novak đoković

profimedija

Foto: profimedija

Zbog svega navedenog i Novak povremeno uvrsti u svoju ishranu cveće.

- Cveće u kuhinji nije novina, ali u Evropi i dalje nije toliko popularno, osim u modernim restoranima i među veganima. S obzirom na to da i Novak i Jelena stalno uče o organskoj i zdravoj ishrani, uvrstili su i cveće, pogotovo kada prave slatkiše, a koriste ga i za salate. Kada je bio u Sarajevu, Novak je od ljudi koji proizvode organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cveće kupio sve što mu je potrebno da posadi neven za jelo - kaže izvor.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

"Healthy, pure and colourful. But still.. I have white shirt on me. Better safe then sorry"??

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Dec 8, 2015 at 9:07am PST

Ne unosite smeće

Jelena Đoković je i prilikom jednog rođendana sina Stefana podelila sa javnošću kako izgledaju slatkiši u njihovom domu, pa čak i rođendanska torta. Tako će biti i danas kad Stefan slavili šesti rođendan.

- Mi se uvek trudimo da u kući imamo nešto slatko za grickanje (ne šećer), pa smo i za Stefanov rođendan spremili zdrave, slatke kolače. To znači bez šećera, brašna, jaja, mleka, glutena i čokolade. Mi smo se samo služili drugim opcijama, koristeći zdrave sastojke poput voća, oraha, kakaoa, rogača, kokosa... Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom. Veoma sam strastvena povodom toga da treba biti zdrav. Nahranite svoje telo i nemojte da unosite smeće u sebe - rekla je Jelena jednom prilikom. Novak Đoković je više od pet godina vegan, što znači da ne jede meso, ribu, mlečne proizvode, jaja, ali ni gluten ni šećer.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!