eliksir
printscreen
eliksir

printscreen

Foto: printscreen

Na Kavkazu živi više od trećine svih stanovnika planete koji su dostigli 100 i više godina starosti. Izvor mladosti i dugovječnosti je unutar nas, tvrdi međunarodna grupa naučnika koja radi na zajedničkom istraživanju u okviru ruskog inovacionog centra Skolkovo.

Naučnici su ustanovili da postoji čvrsta veza između dugovječnosti i unosa masti. Nakon istraživanja koje je obuhvatilo 35 vrsta živih bića, uključujući i čoveka, naučnici okupljeni u multidisciplinarni tim Skolkovskog instituta nauke i tehnologije (Skolteh) u Moskvi, došli su do zaključka da dugovečnost zavisi od procesa koji se odvijaju unutar ćelija masti.

život, narod, težak, deca

Pixbay

Foto: Pixbay

Jedna od autorki istraživanja, naučna saradnica centra Skolteh Katarina Hramejeva za Sputnjik objašnjava da se naš mozak najvećim dijelom sastoji od masti, zapravo čak više od 60 odsto.

"Zato bi bilo interesantno ne samo izučiti vezu masnoća sa dužinom života, već kako se tokom evolucije mijenjala koncentracija masnoća u određenim oblicima i kako je došlo do toga da je samo čovek postao razumno živo biće. Naša istraživanja i u tom smislu pokušavaju da ustanove određenu zakonitost", ističe Hramejeva.

Rusi dobro znaju da je beli luk blagotvoran za imunitet, a kada mu se doda još zdravih sastojaka kao što su med, maslinovo ulje i zeleni čaj, dobijamo ruski prirodni eliksir za jačanje imuniteta.

Ruska alternativna medicina nudi narodni lek, a akademik Ljudmila Grigorijevna Pučko podseća na recept koji na pravi pogled spaja gotovo nespojive prirodne sastojke, a zapravo oporavlja ceo organizam.

Ukoliko ste često premoreni i osećate se kao da nemate dovoljno energije, to je prvi znak da je imunitet ozbiljno narušen. Efikasni ruski eliksir doprineće pročišćavanju celog organizma i vratiti izgubljenu energiju.

eliksir

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Ovaj preparat koristi se u obliku napitka, a glavni sastojci su beli luk, maslinovo ulje, prirodni med, zeleni čaj, potom male količine smole, jabukovog sirćeta i crnog bibera.

Beli luk reguliše krvni pritisak, poboljšava srčanu funkciju i pomaže u izlečenju gljivičnih infekcija. Maslinovo ulje antioksidacionim delovanjem čuva ćelije organizma i ima protivupalna svojstva, čime smanjuju rizik od raka.

Poznato je da je prirodan med tradicionalan lek protiv kašlja i upale grla, poboljšava krvnu sliku.

eliksir

shutterstock

Foto: shutterstock

Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko desetina puta efikasniji od vitamina C i E. Crni biber ima malo kalorija, a njegovo konzumiranje povećava unos minerala i korisnih fito-nutrijenata i može da smanji rizik od nastanka različitih bolesti.

Sastojci:

6 kašika sitno iseckanog belog luka
6 kašika maslinovog ulja
10 kašika prirodnog livadskog meda
100 mililitara jakog skuvanog zelenog čaja
čajna kašičica mlevenog bibera
čajna kašičica prirodne smole
dve kašičice jabukovog sirćeta

Priprema:

Prvo propržite beli luk na maslinovom ulju minut. Dodajte sve ostale sastojke i mešajte sve na blagoj vatri pet minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, a zatim sipajte u staklenu teglu, zatvorite je poklopcem i stavite je u frižider.

Uzimajte jednu kašičicu dnevno, uvek u približno isto vreme, pre ili posle jela.