Ako piletinu spremate na ovaj način, obolećete od TEŠKE bolesti!
Naučnici upozoravaju da je piletina opasna po zdravlje ukoliko je spremljena na ovaj način.
Svakodnevno konzumiranje pržene piletine vodi ka preranoj smrti, naveli su naučnici u najnovijem istraživanju.
PROČITAJTE JOŠ:
O štetnom uticaju preteranog konzumiranja pržene hrane naveliko se godinama piše i istražuje, te je veliki broj dokaza o njenoj štetnosti. Svakodnevno konzumiranje ovakve hrane vodi ka većem riziku od razvoja dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti, prenosi Independent.
Naučnici s univerziteta u Ajovi i Vašingtonu su objavili studiju u medicinskom časopisu BMJ u kojoj su istraživali kako svakodnevno konzumiranje pržene hrane utiče na žene u postmenopauzi.
Istraživanje je sprovedeno na 100.000 žena starosti od 50 do 79 godina. Ove žene su u istraživanje uključivane od 1993. do 1998. godine i sve ovo vreme, 31.588 žena je umrlo. Njih 9.000 je umrlo od posledica srčanih oboljenja, 8.000 od raka.
Kada su uporedili životni stil ovih žena i njihove navike u ishrani, ustanovili su da svakodnevno konzumiranje pržene hrane vodi u preranu smrt.
Ni pržena riba nije ništa bolja opcija. Naime, ako svakodnevno jedete prženu ribu, imaćete sedam odsto veće šanse od prerane smrti iz bilo kog razloga i 13 odsto šansi više od smrti uzrokovane srčanim problemima.