Torta MLEČNA DEVOJKA, najlepša nemačka poslastica, topi se u ustima!

Stil/A.K. | Ženske priče 2019-03-07 08:20:38 2019-03-07 08:20:38

Tako mekana i kremasta da nećete moći da joj odolite

Shutterstock, ilustracija

Sastojci za kore: 400 ml kondenzovanog mleka, 2 jaja, 160 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo.

Sastojci za fil: 400 ml slatke pavlake, 70 g šećera u prahu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema: Umutite jaja i kondenzovano mleko, pa malo pomalo dodajte brašno i prašak za pecivo. Na papiru za pečenje obeležite krug prečnika 18-20 cm, uzimajte po dve kašike testa, stavite na sredinu kruga i rastanjujte prstima tako da dobijete okrugle kore. Trebalo bi da dobijete 7 kora.

Svaku pecite 5 minuta na 180 stepeni, ili dok ne dobije svetlo braon boju. Vrlo je važno da čim izvadite koru iz rerne, sa nje odmah skinete papir i prebacite je na čistu kuhinjsku krpu.

Za fil umutite hladnu slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Krenite da mažete kore slagajući jednu na drugu, a za kraj ostavite malo više fila, kojim ćete pokriti i stranice torte. Ukrasite po želji čokoladnim mrvica,a voćem, sirupom... Neka se hladi celu noć u frižderu, kako bi kore lepo omekšale i poprimile ukus fila.

 

 

Expand player
Pogledajte više