Švedske palačinke, peku se SAMO SA JEDNE STRANE, a lepše su od svake torte!
Domaćice su poludele za receptom za švedske palačinke!
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 50 g brašna
- 300 ml mleka
PROČITAJTE I:
- 7 jaja
- 2 žumanaca
- 200 ml belog vina
- 100 g čokolade za kuvanje
Penaste krofne iz rerne, meko testo puno fila topi se u ustima!
AUTOR: Bakina kuhinja/A.K. DATUM I VREME: 04.08.2019. 08:00 Kada spremite ovaj desert, kuća će vam mirisati na dom Krofne, Foto: Screenshoot Youtube Potrebno je: 200 ml mleka; 20 gr kvasca; 1 kašičica šećera; 1 kašičica margarina; 2 jaja; 400-450 gr brašna; malo soli; korica limuna.
Priprema:
Pomešajte maslac sa 6 žumanaca, brašnom i mlekom.
Ulupajte sneg od 6 belanaca i dodajte ga smesi od brašno i mleko i jaja. Sve lagano dobro izmešajte.
Pecite palačinke samo sa jedne strane. Poređajte jednu na drugu s nepečenim stranama okrenutim prema gore.
Svaku palačinku pospite rendanom čokoladom. Kada sve palačinke složite jednu na drugu, prelite ih kremom.
Krem: Mutite žicom na pari 1 jaje, 2 žumanca, šećer i vino dok se smesa ne počne zgušnjavati. Vrućim kremom prelijte palačinke i poslužite ih tople.
BONUS VIDEO:
Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!