Švedske palačinke, peku se SAMO SA JEDNE STRANE, a lepše su od svake torte!
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 50 g brašna
- 300 ml mleka
PROČITAJTE I:
- 7 jaja
- 2 žumanaca
- 200 ml belog vina
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte maslac sa 6 žumanaca, brašnom i mlekom.
Ulupajte sneg od 6 belanaca i dodajte ga smesi od brašno i mleko i jaja. Sve lagano dobro izmešajte.
Pecite palačinke samo sa jedne strane. Poređajte jednu na drugu s nepečenim stranama okrenutim prema gore.
Svaku palačinku pospite rendanom čokoladom. Kada sve palačinke složite jednu na drugu, prelite ih kremom.
Krem: Mutite žicom na pari 1 jaje, 2 žumanca, šećer i vino dok se smesa ne počne zgušnjavati. Vrućim kremom prelijte palačinke i poslužite ih tople.
BONUS VIDEO:
Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!