Sultanov pilav, kojem nećete odeleti!
Poznato je da su sultani bili vrlo probirljivi, a tu istančanost možete osetiti i u sultanskom pilavu
U pirinač umešajte grašak, stavite na topli tanjir, dodajte dinstano mleveno meso i – uživajte!
Sastojci (za 4 osobe):
300 g mlevenog mesa,
80 g luka,
2 kašike margarina,
50 ml paradajz-koncenrata,
1 kašika majčine dušice,
crni biber mleveni,
2 kašike začina
Za pilav:
200 g basmati riže,
600 ml tople vode,
250 g graška iz konzerve,
3 kašike margarina,
2 kašičice začina
Za posipavanje:
4 kašike narendanog sira trapista
Vreme pripreme: 45 minuta
Priprema:
Posluživanje:
Pirinač i grašak stavite na veliki topli tanjir. Po njima rasporedite dinstano mleveno meso, sve pospite narendanim sirom i poslužite toplo.