Sočni podvarak sa suvom slaninom, najbolji domaći recept!
Idealan ručak za danas dolazi nam iz Bakine kuhinje.
Za pripremu ovog slasnog ručka potrebno je:
PROČITAJTE I:
- 1.5 kg slatkog kupusa;
- 300 gr suve slanine;
- 1 praziluk;
- 1 zelena paprika;
- 1 šargarepa;
- 1 oljušten paradajz;
- malo ulja;
- slatke aleve paprike;
- tucane ljute paprike;
- mlevenog bibera;
- soli;
- lovorov list.
PREPORUČUJEMO:
Priprema:
U šerpu sipati nekoliko kapi ulja pa dodati 100 gr seckane suve slanine i propržiti.
Dodati na kolutove isečen praziluk šargarepu i zelenu papriku.
Sve prodinstati, dodati nariban kupus i sve izmešati.
Prodinstati još par minuta, pa dodati soli, bibera, slatku i tucanu ljutu papriku i na kraju oljušten paradajz sečen na kocke. Sipati u đuveč i poređati na listove suvu slaninu.
Rernu ugrejati na 210 stepeni i peći podvarak da lepo porumeni.
Pečena piletina na ringli daleko ukusnija od one iz rerne! Hrskavija nego ikad! (RECEPT)
AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 08.09.2019. 08:00 Prste da poližeš! Foto: Shutterstock Dobro pečeno pile treba da ima hrskavu, reš pečenu koricu, a da meso ostane sočno i meko, piše Lepa & Srećna. Majstori u kuhinji moraju da pripaze kad peku pile u rerni, a naročito ako ga peku na ražnju jer će vreo vazduh, pogotovo ako uključite ventilator, brzo isušiti piletinu.
BONUS VIDEO:
Kako napraviti unikatnu masku za telefon