OBOGATITE VAŠ MENI Šnicle u sosu od šampinjona, postaće vaše omiljeno jelo

Nećete uložiti ni puno truda a ni puno sastojaka a dobićete meke šnicle u finom sosu

šnicle
Foto: youtube.com/printscreen

Ako želite mekane i sočne onda ih pre služenja 15 minuta potopite u vruć sos. Šniclama u sosu će svi biti oduševljeni.

Sastojci:

4 šnicle
so, biber, suvi začin
1 jaje
2 kašike mleka
bršno i prezla
200 gr šampinjona
1dl pavlake
ulje

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem pa ih posolite i ostavite da odstoje. Jaje razmutite sa malo soli pa dodajte mleko i izmešajte da se sjedini. Svaku šniclu uvaljajte u brašno pa u jaje i na kraju u prezlu i pecite na ulju. Nakon pečenja ocedite ulje pa mu dodajte iseckane šampinjone i 1dl vode. Dinstajte šampinjone dok ne omekane. Kad su skuvani razmutite 2 kašike brašna sa malo vode i dodajte šampinjonima. Ako je pregusto uspite malo vode i mešajte. Na kraju dodajte suvi začin i biber. Promešajte pa dodajte pavlaku i mešajte dok se ne rastopi.

Šnicle ili prelijte ovim sosom pre služenja ili ih potopite. Služite uz pečen krompir.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi