Znaju šta valja:  Najkvalitetnije meso  za naše funkcionere
Shutterstock
Znaju šta valja:  Najkvalitetnije meso  za naše funkcionere

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 1,5 kg svinjskog vrata

- morska so

- biber

- 50 g senfa

- 1 kg krompira

- ulje

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Krompir oguliti i iseći na krugove i držati barem 20 minuta u hladnoj vodi. Svinjski vrat posoliti sa obe strane. Takođe pobiberiti obe strane i utrljati senf. Krompir ocediti, ali ih ne treba osušiti niti soliti.

krompir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rasporediti ih u posudu za pečenje koju ste prethodno malo pouljili. Preko krompira rasporediti meso. Staviti da se peče 45 minuta na 200°C.

PREPORUČUJEMO:

 

Nakon toga sve izvaditi, meso okrenuti, a krompir promešati, pa vratiti natrag meso preko krompira. Vrat preokrenite na suprotnu stranu od one kako se pekla. Staviti da se peče još 20 minuta na istu temperaturu. zatim sklonite meso, a krompit ostavite da se peče još 10 minuta na 220°C.

Originalni recept za fokaču, tanko testo sa 3 ukusa!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 14.09.2019. 08:00 Fokača se priprema lako, a jede slatko! Foto: Shutterstock, ilustracija Fokača je jedan od onih tipičnih italijanskih specijaliteta koji su stvoreni za pripremu subotom popodne, tvrdi Džejmi Oliver, piše Lepa & Srećna. Testo se mesi brzo i lako, a onda vam preostaje da se igrate sa dodacima - po želji ukućana.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

Najbolje obučen muškarac u Srbiji