Slasna RTANJSKA GIBANICA sa domaćim kiselim mlekom, stari recept iskusnih domaćica!

Lepaisrećna/M.M. | Ženske priče 2019-07-26 08:18:34 2019-07-26 08:18:34

Ukusno, hrskavo i domaće! Gibanica sa domaćim kiselim mlekom je idealan predlog za večeru.

Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 800 g kora za gibanicu

- 6 jaja

- 600 g starog ovčjeg sira

- 3 dl kisele vode

- 2 dl ulja

- kašika svinjske masti

PROČITAJTE I:

 

Priprema

Napravite fil od jaja, sira, ulja, kisele vode i masti i dobro sjedinite. Pleh podmažite uljem, pa na dno stavite red kora. Potom kore potapajte u fil, pa ređajte u pleh. Na kraju pokrijte jednom korom i folijom i pecite oko sat na 220 stepeni.

Kiselo mleko: Skuvajte ovčje ili kravlje mleko i ostavite da se ohladi. Kada je mlako, dodajte malo kisele pavlake i isto toliko kiselog mleka ukiseljenog prethodnog dana. Dobro umutite žicom, a zatim sipajte u zemljane posude i prekrijte folijom. Posle 3-4 sata stavite u frižider. Ovo kiselo mleko služi se tek sutradan!

 

BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!

 

Expand player
Pogledajte više