BOGATE KANELONE SA SIROM, ŠUNKOM, PRŠUTOM I PEČURKAMA: Savršen ITALIJANSKI SPECIJALITET za celu porodicu, gotov za 20 samo minuta! (RECEPT)

Da li znate da se "ocem" ove omiljene paste smatra italijanski kuvar Nikola Federiko?

Zapečena pasta s povrćem
Foto: Shutterstock

Preselite se i vi u Napulj, bar na trenutak, gde svaka porodica nedeljom ruča pastu...

 

Sastojci:

*10-12 kanelona

*150 g praške šunke

*50 g pršute

*150 g gaude

*2 dl + 1 dl pavlake

*250 g šampinjona

*30 g maslaca

*so, biber

Zapečena testenina
Foto: Profimedia

Priprema:

Naseckajte šunku i pršutu i izmešajte s 2/3 rendane gaude. Ostavite malo sira sa strane da možete posipati kad je sve gotovo, a pre stavljanja da se peče. Isecite pečurke na listiće i dinstajte ih nekoliko minuta na maslacu.

Posolite i pobiberite (ili stavite druge začine po ukusu), zalijte s 2 dl pavlake i kuvajte još 5 minuta uz povremeno lagano mešanje. Napunite kanelone filom od pečuraka s jedne strane, a s druge šunkom. Kad sve ugurate na sredinu, na krajeve stavite po malo pavlake (za to cete utrošiti 1 dl pavlake).

Podmažite pleh ili vatrostalnu posudu, poređajte punjene kanelone i sve prelijte preostalim sosom od pečuraka (trebalo bi da vam je samo on ostao, ali ako imate još materijala od punjenja, sve iskoristite za prelivanje kanelona) i pospite preostalom rendanom gaudom.

Pecite na 180 stepeni 20 minuta, dok se ne napravi korica.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi