Ruska čupava torta, kombinacija čokoladnog testa i krema od vanile kojoj niko ne odoleva!
Sastojci:
Testo: 400 g brašna, 250 g maslaca, 200 g šećera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 40 g kakaa
Nadev: 500 g svežeg sira, 1 vanilin šećer, 250 g šećera, 150 g otopljenog maslaca, 1 prašak za puding od vanile.
PROČITAJTE JOŠ:
Priprema:
Zamesite prhko testo i stavite na hlađenje, a za to vreme pripremite nadev. Otopite maslac i u njega umešajte ostale sastojke dok ne dobijete kremastu smesu.
Testo podelite na 3 dela. Jedan deo testa razvaljajte u krug veličine prečnika kalupa istavite ga na dno kalupa, koji ste prethodno namastili. Drugi deo upotrebite tako da njime obložite stranice kalupa, da dobijete "ogradu".
Zatim izlijte nadev preko testa i preostali, treći deo testa cepkajte na komadiće i stavljajte na nadev. Kolač pecite oko sat vremena na 160 stepeni. Secite ohlađeno, kako bi nadev očvrsnuo do kraja i ako želite, pospite šećerom u prahu.