Tufahije, desert, poslastica
Shutterstock
Tufahije, desert, poslastica

Shutterstock

Tufahije, Foto: Shutterstock

Nema ništa lepše od toplih i sočnih punjenih jabuka koje mirišu kroz celu kuću. Ako volite, dodajte im sladoled od vanile ili napravite toping od čokolade kojim ćete preliti pečene jabuke i dobićete savršenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sastojci:

4 jabuke
1/2 limuna
4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
5 kašika voćnog muslija
2 kašike meda
1/4 šoljice naseckanih oraha
malo suvog grožđa
sladoled od vanile (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele. Potom jabuku isprskajte limunovim sokom.

U posudu pomešajte maslac, musli, med i orahe. Potom punimo jabuke do vrha. Ređamo na pleh na kojem ćemo ih peći, stavimo ih u zagrejanu rernu i pečemo oko 20 minuta. Jabuke treba da budu mekane.

Nakon toga izvadimo ih iz rerne i ostavimo da se malo prohaldi. Pečene jabuke možete poslužiti uz sladoled od vanile ili toping od čokolade. Uživajte u fenomenalnom ukusu ove poslastice.