OMILJENI KOLAČ SA OSVEŽAVAJUĆIM PRELIVOM Princes - krofne sa prelivom od višanja, savršenstvo za sva čula!

Princes-krofne u mini izdanju kao sitni kolači? Ili velike princes-krofne od kojih je i samo jedna dovoljna da se zasladite? I jedna i druga varijanta biće veoma zanimljive ako dodate i osvežavajući preliv od višanja.

Krofne, krofna, desert, slatko
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 100 ml ulja
- 200 ml vode
- 6 kašika oštrog brašna
- 3 – 4 jaja, zavisi koliko su krupna

 

Krem:

- 3 žumanca
- 300ml mleka
- 5 kašika kristal šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika ekstrakta od vanile

IDEALNE ZA DORUČAK, RUČAK I VEČERU Recept za najlepše KIFLICE! Njihovo testo mekano je kao DUŠA, poješćete ih u SLAST!

Puding vanila čokolada Puding od vanile čokolade
Foto: Shutterstock

Ili:

- 300 ml mleka
- 1 puding od vanile – 40 gr
- 5 kašika kristal šećera
- 1 kašika ekstrakta od vanile

NIKAD JEDNOSTAVNIJI RECEPT Kolač gotov dok se okrenete! Očaravajuća brzinska poslastica koju milioni obožavaju!

Preliv od višanja:

- 300 gr višanja
- 200 gr kristal šećera
- 50 ml vode
- 1 kašika brašna

 

Za krem i filovanje:

- 500 ml slatke pavlake

JEDNOSTAVNA POSLASTICA KOJA SE LAKO SPREMA Brzi kolač od 5 jaja, FANTAZIJA ukusa koja se topi u ustima!

Priprema:

Pomešati vodu i ulje i staviti na vatru.

Kad provri dodati 6 punih kašika brašna i sjediniti, ne sme da ima suvih delova.

Kad se smesa ujednači i postane gusta ostavite da se hladi.

U mlaku smesu dodajte 3 jaja pa izmutite, ako je pregusto dodajte i četvrto. Masa ne sme da bude pregusta, nego kao krem za tortu, gusta da ne pada, ali maziva. Ako su baš krupna jaja, onda je dosta i tri.

KOLAČI ZA SVE GENERACIJE Mafini sa džemom, slatka magija ukusa kojoj niko ne može odoleti!

jaja, jaje
Foto: Shutterstock

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu oblikujte krofnice. Nastavak zvezda, pa špricem vrtite u krug i popunite sredinu.

Vrtite špricem od sredine prema napolje u krug prvo pa u vis.

Stavite da se peku dok ne porumene. 15 minuta nikako ne otvarati rernu. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Ko ima ventilator, minut–dva neka posle 15 minuta uključi, čisto gore malo da porumene, a ko nema, posle 15 minuta još 5 minuta hih peći.

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE Pita HARMONIKA sa 18 KORA, recept koji je ZALUDEO žene širom regiona!

Ostaviti da se skroz ohlade. Kada se ohlade hoće malo da se spuste, ne moraju one biti kao krofne šuplje, dovoljno je da malo narastu da možete nožem da razdvojite, presečete je.

Dok se peku pripremajte krem.

Stavite mleko da provri oduzevši malo da se umute žumanca, šećer i brašno, pa kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, dodajte vanilu, promešate, a zatim ostavite da se skroz ohladi.

MEKANI KAO DUŠA! Starinski recept za uštipke koji ne upijaju ulje!

Mleko šolja mleka
Foto: Shutterstock

Isti postupak je i sa pudingom. Ulupajte slatku pavlaku, pa malo manje od pola mere dodajte ohladjenom kremu uz miksiranje.

Dok vam se prvi fil hladi napraviti preliv od višanja. Višnjama dodati šećer i vodu i staviti na vatru.

Kuvati dok voda ne ispari a šećer i višnje se povežu. Tad dodati brašno, izmešati brzo žicom, a onda ispasirati pasirkom za krompir i skloniti sa vatre da se ohladi.

Masa treba da liči na slatko ili pekmez. Presecite krofne na pola, trebalo bi da su šuplje iznutra. Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.

SAVRŠEN DESERT U SAMO 5 KORAKA Torta od bele čokolade i jagoda bez pečenja! Kladimo se da ništa lepše niste jeli!

Na vanilu stavite kašiku preliva na sredinu. Zatim napunite slatkom pavlakom pa isto ponovite, u krug.

Na kraju stavite poklopce i pospite šećerom u prahu.

Kuhinja Kuvanje Ručak Domaćica
Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi