Pileći paprikaš sa krompirom, ukus je pravo savršenstvo

Recepti/S.Ć. | Ženske priče 2020-10-26 18:26:04 2020-10-26 18:26:04

Idealan za jesenje dane

youtube.com/printscreen

Potrebno je:

pile

1 kg krompira
1 dl ulja
1 šargarepa
1 paradajz
1 kašičina paradajza iz tube
2 glavice crnog luka
1 paprika
aleva paprika
peršunov list
mleveni biber
so

Priprema

Očišćeno pile iseći na komade i oprati.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više