pariske šnicle
printscreen/domacirecept
pariske šnicle

printscreen/domacirecept

Foto: printscreen/domacirecept

Pariske šnicle se pripremaju od telećeg mesa, tanko isečenog i izlupanog, bez soljenja kako bi ostale meke i sočne posle pečenja. Ukoliko nemate teletinu, ništa za to može da se pravi i sa svinjskim i pilećim šniclama. Svinjske samo dobro izlupajte, da budu baš tanke, dok kod pilećeg belog mesa i ne mora.

Sastojci:

šnicle, koje god da odaberete, tanko isečene i izlupane
2-3 jaja
na 1 jaje idu 2 kašike mleka
meko brašno
so i biber

Priprema:

Šnicle iseći, izlupati, pa ubrusom utapkati višak vode.

Ulupati jaja, pa dobro posoliti jer se šnicle ne sole. Dodati i malo bibera po ukusu. Na kraju dodati mleko i dobro izmešati.

Zagrejati ulje za prženje na najjaču vatru pa pre nego što počnete sa pohovanjem smanjiti na nešto slabiju.

Uvaljati svaku šnicu prvo u brašno, sa svih strana pa u jaje sa mlekom. Podići šniclu, malo ocediti i spustiti u vrelo ulje.

Pazite na jačinu vatre kako vam ne bi jaje brzo potamnelo okolo, a šnicla ostala unutra nepečena.

U šerpu staviti nekoliko ubrusa pa ispohovane šnicle uspravno stavljati u šerpu i odmah je poklopiti.

Na taj način se meso dodatno od svoje vreline upari. Poslužiti tople. Prijatno.