Paradajz čorba sa pavlakom po receptu iskusnih domaćica

Bakina Kuhinja/A.B. | Ženske priče 2019-12-10 13:54:42 2019-12-10 13:54:42

Savršena za hladne dane...

shutterstock

Skuvajte ukusnu i laganu čorbicu koja će vas ugrejati tokom hladnih dana.

Potrebni sastojci: 

- 200 ml kuvanog paradajza

- 1,5 l vode

- domaći rezanci

- peršunov list

- celerov list

- 1 zelena paprika

- 50 ml maslinovog ulja

- malo soli

Način pripreme:

U šerpu s vodom dodati ulje i sipati kuvani paradajz. Dodati celerov list zajedno sa drškom kao i zelenu papriku koju smo malo izbockali nožem ili izvadili seme. Ostavite da se kuva 6 do 7 minuta. Izvadite viljuškom celer pa ubacite rezance. Posolite i dodajte sitno seckan peršunov list. Poklopite i isključite šporet. Sipajte u tanjir i dodajte kašičicu kisele pavlake po želji.

 

Expand player
Pogledajte više