Ovaj kolač je idealan i za početnice! Svima uspeva, a ukus je neverovatan!

Dnevno.Hr/Alo.rs | Ženske priče 2019-03-17 14:45:24 2019-03-17 14:45:24

Brzinski kolač koji ćete uvek praviti, a savršen je da ga jedete u kaficu sa porodicom ili prijateljima

Shutterstock

Sastojci za koru:

5 jaja
100 ml mleko
100 ml ulja
250 grama šećera
250 grama brašna
1 kesica praška za pecivo
2,5 kašike kakaa

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sastojci za fil:

1 litar mleka
3 kesice pudinga od vanile
6 kašika šećera
500 grama kisele pavlake
5 kašika šećera u prahu

Skuvajte puding i ostavite da se ohladi. Umutite koru od navedenih sastojaka. Smesu sipajteu pleh obložen papirom. Kašikom vadite puding i stavljajte preko mase. Pecite na 180 Celzijusa oko 40 minuta. Dok se kora peče umutite kiselu pavlaku sa šećerom. Deset minuta pred kraj pečenja izvadite kolač iz rerne i sipajte umućenu pavlaku sa šećerom. Kolač ohladite, secite na kocke i poslužiti uz kafu.

 

Expand player
Pogledajte više