Nepečene poslastice! Kremasta čokoladna torta - ukus prvog poljupca!

alo.rs/S.Ć. | Ženske priče 2021-02-23 16:56:19 2021-02-23 16:56:19

Sačuvajte ovaj recept, trebaće vam

printscreen/superrecepti

Potrebno je:

1l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanile

300 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

500 ml slatke pavlake

Keks sa puterom

Priprema

1. U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka stavite u šerpicu i zagrejte do ključanja. Dodajte razređeni puding i skuvajte ga.

2. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan deo dodajte tamnu, a u drugi deo belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi.

3. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u tamni i svetli puding.

4. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano promešajte dok ne dobijete crno-bele šare.

5. Naspite preostalu pavlaku, izravnajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese.

6. Keks natopite mlekom pa ga poređajte po površini.

7. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati.

8. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Dekorišite po želji!

Uživajte u kremastom čokoladnom ukusu!

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više