Nepečena medena pita, čarolija ukusa gotova za manje od pola sata!
Idealna za kombinovanje sa sitnim kolačima, ova lepa poslastica može se pripremiti za manje od pola sata.
Shutterstock, ilustracija
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora za medenu pitu
- 1l mleka
- 8 kašika griza
- 300 gr margarina
PROČITAJTE I:
- 100 gr šećera
- 4 kašike kakao praha
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr šećera u prahu
- 3 kašike ulja
Priprema:
U mleku skuvati griz pa dodati malo margarina da se ne uhvati korica.
Umutiti 250 gr margarina sa šećerom u prahu, dodati kako prah pa polako dodavati mlaki griz uz stalno mućenje mikserom.
Filovati odmah kore, a preko četvrtog lista staviti glazuru od 100 gr čokolade, ulja i malo margarina.
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama