Neodoljiva dalmatinska paštašuta, spremna za pola sata
Primamljivo jelo, koje će često biti vaš izbor
Iako je često mešaju sa bolonjeze sosom, paštašuta se pravi veoma brzo, dok se čuveno italijansko jelo krčka nekoliko sati i spada u rague.
Ukoliko imate malo vremena, a ipak želite da pojedete nešto toplo i ukusno, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
malo ulja
pola kilograma mlevenog mesa
jedno pakovanje špageta
1 veći paradajz ili 200 ml kuvanog paradajza
so, biber, začini
veza svežeg peršuna
Priprema
Na malo ulja prodinstati luk i šargarepu koje ste sitno iseckali. Kad malo omekša povrće dodati mleveno meso i začine po želji, so, vegetu, biber. Izmešati i doliti malo vode, smanjiti vatru tako da se lagano krčka.
Istovremeno u drugoj posudi staviti da se kuvaju špagete ili makarone. Kad su gotove ocediti i isprati pod vodu.
Ukoliko koristite svež paradajz iseckajte ga na kocke i stavite da se dinsta zajedno sa mesom. Ako ste ljubitelj kuvanog njega dodajte 10 min pre nego što je meso gotovo. Nakon dodavanja paradajza u meso promešajte i vodite računa da ne zagori.
Svež peršun iseći sitno. Nakon što je sve spremno, meso gotovo, špagete kuvane, dodajte sos u špagete i izmešajte. Zatim dodajte i sitno seckan peršun. Jelo je spremno za posuženje.
PROČITAJTE JOŠ: