natur šnicle
youtube.com/printscreen
natur šnicle

youtube.com/printscreen

natur šnicle, Foto: youtube.com/printscreen

Odlične pileće šnicle, sočne, u predivnom sosu od crnog i belog luka, sa prženom pečenicom i praprikom. Odlično u kombinaciji sa prilogom od pirinča.

Sastojci:
1 kg belog pilećeg mesa
malo soli
2 ljubičasta luka (može i običan, crni)
3 čena belog luka
1 veća šilja crvena paprika
100 gr pečenice
ulje za prženje
6-7 listova lovora
1/2 kašičice belog bibera
1/2 kašičice šećera
2 kašičice natur vegete
vode po potrebi
3 kašike gustina i par kašika hladne vode
3 dcl pirinča + 6 dcl vode i 1/2 kašičice soli

natur šnicle

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Priprema:

1.Pre nego što počnete sa pripremom šnicli, pripremite crni luk. Naseckajte ga na sitne kocke. Takodje, očistite beli luk i pripremite čenove. Papriku isecite na sitne kocke. Pečenicu takodje. Meso operite pod hladnom vodom, očistite od viška masnoće. Isecite meso na šnicle malo deblje od 1/2 cm. Potopite pirinač u hladnu vodu.

2.Ispržite crni luk na 1-2 kašike ulja. Kada je omekšao, dodajte mu iscedjen beli luk, pa pržite zajedno nekih pola minuta. Podlijte sa 1/2 dcl vode, i ostavite da se luk malo dinsta, kako bi još omekšao. Ispržite pečenicu na malo ulja. Treba da porumeni tu i tamo. Izvadite je rupičastom kašikom i dodajte u luk (prethodno isključite ringlu na kojoj se dinstao luk, ako je dovoljno omekšao) U ostatku ulja propržite papriku, da omekša i pomalo porumeni. I nju izvadite rupičastom kašikom i dodajte je na pečenicu i crni luk.

3.Pripremite tanjir i stavite koji kuhinjski ubrus na njega. Ispržite šnicle na malo ulja tako blago porumene sa obe strane, baš blago. Vadite ih na kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće.

natur šnicle

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Kada ste ispržili sve šnicle, složite ih na povrće i pečenicu, pa sve pažljivo izmešajte, da vam se meso ne raspadne. Nalijte vodom toliko da prekrije meso. Dodajte začine i lovorove listove. Poklopite šerpu. Kada voda provri, smanjite na lagano krčkanje i ostavite tako satićak vremena, dok meso ne počne da se raspada.

5.Pripremite pirinač. Izaberite neku šerpu sa debljim dnom. Isperite pod hladnom vodom prethodno potopljeni pirinač. Sipajte u šerpu 6 dcl tople vode. Dodajte pirinač i so. ključite na srednju jačinu da se kuva, poklopljeno. Nemojte otklapati pirinač dok se kuva, neka se kuva tako 15 minuta. Nakon tog vremena, biće spreman.

6.Izmešajte gustin sa 2-3 kašike hladne vode uz pomoć viljuške. Kada ste razmutili da nema grudvica, sipajte u tečnost u kojoj se krčkalo meso, stalno mešajući viljuškom. Ostavite da se krčka 5 minuta. Nakon tog vremena, šnicle i preliv su spremni.