Napravite bečke šnicle za manje od 40 minuta uz par trikova, a ukus će oduševiti vaše ukućane! (RECEPT)
Sastojci za 4 osobe:
4 suva peciva (ili 100 g prezli)
4 kašike brašna so
biber
2 jaja
2 kašike mleka
4 tanke teleće šnicle (od 150 g)
250 g puter
1 limun
Priprema:
Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo narendajte ili izmiksujte u fine prezle. Stavite ih na tanjir.
U dva tiganja ugrejte puter (ne prejako). Pržite šnicle sa svake strane 3-4 minuta do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresite tiganj da se bečke ne zalepe za dno. Zatim šnicle ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru.
Operite limun pod mlazom vrele vode, prosušite i isecite na kriške.
Poslužite šnicle s kriškama limuna i ukrasite po želji.
Vreme pripreme: 38 minuta
PROČITAJTE JOŠ