Najbolji recept za pitu od bundeve! Jesenja čarolija osvojiće vaša srca!
Slasno parče pite se savršeno uklapa u jesenju idilu, a najomiljenija verzija je svakako ona od bundeve...
Sastojci: 250 g brašna, 50 g šećera, pola kašičice soli, 125 g putera, jaje, 2 kašike mleka. Za fil: 500 ml mleka, 500 g bundeve, 200 g šećera, 2 jaja.
PROČITAJTE I:
Priprema: Obložite kalup papirom za pečenje. Pomešajte brašno, so i šećer, dodajte na kockice iseckan hladni puter i izmešajte ovu smesu sa prstima, dok testo ne bude nalik krupnim mrvicama. Zatim dodajte jaje i mleko i brzo zamesite loptu od testa. Umotajte je u plastičnu foliju i ostavite na pola sata u frižideru.
Iseckajte bundeve za fil na male kockice i stavite u vežu šerpu, zajedno sa mlekom. Dodajte šećer i začine i stavite da se kuva na laganoj vatri dok bundeva ne omekša (oko 15 minuta) mešajući da ne zagori. Kada bundeva omekša, izmiksajte je štapnim mikserom. Ostavite fil da se ohladi i dodajte umućena jaja.
PREPORUČUJEMO:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izvadite testo iz frižidera, istanjite ga i obložite kalup. Izbockajte dno viljuškom i stavite sve na deset minuta u zamrzivač. Izvadite testo iz zamrzivača, poklopite ga folijom i pecite deset minuta.
Izvadite pečeno testo i smanjite rernu na 160 stepeni. Sipajte fil i pecite sve zajedno pola sata.
Šarena salata sadrži svega kao u turšiji, a spoj namirnica čini ukus koji se prepričava! (RECEPT)
AUTOR: Bakinakuhinja/M.M. DATUM I VREME: 29.10.2019. 12:36 - 29.10.2019. 13:13 Bez nje nema svečane salate! Foto: Shutterstock, ilustracija Potrebno je: 1 kg svežeg kupusa; 1 kg zelenih krastavaca mladih; 1 kg zelene paprike; 2 kisele jabuke; 1/2 kg zelenog paradajza; 1/2 kg šargarepe; 100 gr soli; 100 gr šećera; 500 ml alkoholnog sirćeta; 1,5 l vode; biber u zrnu; kesica slačice; veza celerovog lista.
BONUS VIDEO:
Kako se pravilno našminkati za 5 minuta