Mini burek sa sirom po starom bosanskom receptu! Ne postoji ništa bolje, ovo je nešto najukusnije!

Stil/M.M. | Ženske priče 2019-10-02 08:59:39 2019-10-02 08:59:39

Večera za pamćenje ili najlepši doručak - sami izaberite

Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 500 g gotovih kora,

- 2 kockice svežeg kvasca,

- 250 ml mleka,

- 6 kašika brašna,

- pola kašičice soli,

- 100 g ulja,

- 300 g sira,

- 200 g kiselog mleka.

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.

U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.

PREPORUČUJEMO:

 

Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.

Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Tri trika za najsavršeniju marinadu! Za ručak po najboljem receptu velikih majstora

AUTOR: Gastro.24.Hr/M.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 08:00 U nastavku pročitajte tri najefikasnije metode mariniranja mesa Foto: Shutterstock Pravilno mariniranje mesa je jako bitno kako bismo spremili savršeno ukusan ručak. Uz pomoć ovog procesa dobijamo bolji ukus, teksturu i aromu. Kiselkaste marinade Kiseline koje se koriste u marinadama, kao što su sirće i limunov sok, prirodna su sredstva za omekšavanje mesa.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

Expand player
Pogledajte više