Mekuša sa prelivom od sira - Divna, topi se u ustima!
Mekano i sočno testo koje možete jesti za doručak ili ručak, uz jogurt i salatu
Sastojci
brašno 500 g
prašak za pecivo 1/4
jaja 2
pavlaka 1 kašika
sir za pitu 2 kašike
jogurt 1 čaša
mleko 1 čaša
vode po potrebi
Preliv:
jaja 1
pavlaka 2 kašike
sir 2 kašike
jogurt 1 čaša
Kako pripremiti
Pomešajte sve sastojke za testo. Vode dodate toliko da testo bude malo gušće od onog za palačinke. Dobro umutite i izlijete na pek papir. Bitno je da je tepsija veća da vam testo ne bude predebelo. Pecite na 220° dok testo ne dobije zlatno žutu boju. Prelijte sa prelivom kada je mekuša porumenila i zapecite još nekih 10-ak minuta.
PROČITAJTE JOŠ:
Što se to događa s Jovanom Joksimović? Gledaoci zaprepašćeni!