Mančmelou torta - pokupila je sve nagrade za savršenstvo
Izdašna i preukusna
SASTOJCI:
Piškota: x 2
5 belanaca
5 kas. šećera
50 g. mleveog oraha
2 kaš. brasšna
malo praška za pecivo
malo rendane limunove korice
Fil:
10 žumanaca
3 pudinga od vanile
1 kas. brašna
1 vanil šećer
250 g. šećera
7 dl mleka
250 g. margarina
24 kom. mančmeloua
200 g. šlaga
PRIPREMA:
Na ovaj nacin pripremiti 2 piškote:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni orah, brašno, rendanu limunovu koricu i prašak za pecivo pa sve lagano izmesati i peči nekih 10-15 min na 200C.
Postupak jos jednom ponoviti da bi imali 2 piškote.
Za fil odvojiti jedan deo mleka i pomesati sa pudingom, brašnom i žumancima.
Najbolje je izraditi mikserom da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti kuvati sa šećerom i vanil šećerom pa kada prokuva ukuvati puding i mešati dok se masa ne zgusne.
Fil ohladiti pa u njega dodati margarin i izraditi mikserom da postane gladak. Zatim fil podeliti na 2 dela.
Mančmelou treba odlepiti, tako sto ce se odvojiti penasti deo od keksića.
Pa taj keksić dobro izmrviti rukama i umesati u jedan deo fila a drugi deo fila ostaje žut. Slag umutiti sa kiselom vodom.
Ređati: piškota – braon fil – penasti deo mančmeloua – žuti fil – šlag.
Posluživanje
Torta je veoma čvrsta i jako lepo izgleda njen presek.
MUNCHMALLOW TORTA – NAJBOLJA JE <3 RECEPT NA: https://receptizasve.com/2018/05/munchmallow-torta-najbolja-je/ Posted by Slatka Tajna on Понедељак, 16. новембар 2020.