Krompir na španski način sa belim lukom, gotov za tili čas
O ukusu ćete pričati...
Ovo je španski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krompira. Isprobajte ga već danas.
Sastojci za 4 do 6 osoba:
– 1,5 kg krompira
– 70 g svežeg peršuna
– 2 veća čena belog luka
– 70 ml maslinovog ulja
– 2 kašike maslaca
– 1 manji limun
– so i biber po želji
Priprema:
Ogulite i očistite krompire, pa ih isecite na kocke jednake veličine. Stavite da se kuvaju u veliki lonac s hladnom vodom. Dobro posolite vodu i na umereno visokoj temperaturi pustite da proključa. Kuvajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju.
U maloj posudi pomešajte iseckan peršun i beli luk.
Ocedite vodu od kuvanog krompira i dobro ih prosušite.