Krompir na španski način sa belim lukom, gotov za tili čas

Alo.rs/M.D./Stvar ukusa | Ženske priče 2020-01-21 16:39:05 2020-01-21 16:39:05

O ukusu ćete pričati...

Shutterstock

 

Ovo je španski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krompira. Isprobajte ga već danas.

Sastojci za 4 do 6 osoba:

– 1,5 kg krompira

– 70 g svežeg peršuna

– 2 veća čena belog luka

– 70 ml maslinovog ulja

– 2 kašike maslaca

– 1 manji limun

– so i biber po želji

Priprema:

Ogulite i očistite krompire, pa ih isecite na kocke jednake veličine. Stavite da se kuvaju u veliki lonac s hladnom vodom. Dobro posolite vodu i na umereno visokoj temperaturi pustite da proključa. Kuvajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju.

U maloj posudi pomešajte iseckan peršun i beli luk.

Ocedite vodu od kuvanog krompira i dobro ih prosušite.

Expand player
Pogledajte više