ONE SU SAN MNOGIH DOMAĆICA Kremaste i slasne princes-krofne, sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!

Prste da poližeš!

princes krofne, slatko, kolač
Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno za krofnice:

- 2 jajeta (ako su jako sitna onda 3)

- 200 ml vode

- 120 g margarina (može i 100 ml ulja)

- 150 g brašna

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli

 

Potrebno za fil:

- 500 ml mleka

- 4 žumanceta

- 2 kesice vanilin šećera

- 80 g brašna

- 100 g šećera (može i više ako volite slađe)

Dodatno još 500 ml slatke pavlake.

KLINCI IH OBOŽAVAJU Plazma padobranci sa dodatkom kokosa, kolačići za vaše najmlađe koji vraćaju osmeh na prvi zalogaj!

Čokolada
Foto: Shutterstock

Priprema:

Prvo pripremamo testo. Rastopite u vodi margarin, so, šećer, sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Vratite na ringlu i na tihoj vatri pripremajte testo. Mešajte non-stop da ne zagori i već za dva minuta je gotovo. Sklonite sa ringle, ostavite 5 minuta da se prohladi pa uz mešanje mikserom ubacite jaja. Prvo jedno pa drugo. Ako primetite da je masa gusta, dodajte i treće jaje, ali uglavnom ne treba celo dodati već samo malo belanca.

SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK ZA PORODICU Slasni svinjski vrat sa krompirom iz rerne, recept za velike ljubitelje dobre hrane!

Sipajte u špric i na pek papiru formirajte krofnice. Pecite u zagrejanoj rerni koju ste već ranije uključili na 200 stepeni. Ne otvarajte rernu dok se krofnice peku.

U međuvremenu se priprema fil.

 

Od 500 ml mleka odvojte malo da biste mogli umutiti brašno i žumanca. Ostalo mleko prokuvajte sa vanilom i šećerom. Zakuvajte fil i ostavite da se hladi. Kada se sve ohladilo presecite svaku krofnicu napola. Slatku pavlaku umutite i desetak kašika izmiksajte sa filom a ostalo stavite u špric.

NAJELEGANTNIJI DEZERT SVIH VREMENA Čokoladni sufle, preukusna poslastica od samo 4 sastojka gotova za svega 10 minuta!

Mleko
 Foto: Shuterstock

Filujte prvo žuti fil, bogato ga nanesite jer ga ima dosta, potom umućenu slatku pavlaku, pa poklopite gornjim delom i pospite šećerom u prahu ili čokoladom.

Princes-krofne su lepše kada odstoje par sati ili do sutradan, piše Stvar ukusa.

Najbolje krofne koje se ne mese, originalno po receptu naših baka! Niko im ne može odoleti

AUTOR: Lepotaizdravlje/M.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 08:12 - 19.09.2019. 09:54 Vazdušaste, tople, mekane i savršeno ukusne krofne koje se ne mese? Da, imamo recept baš za takve! "Klasik" srpske kuhinje uz ovaj recept je toliko jednostavan i lak za pripremu, da će vaše krofne nadmašiti i bakine!

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi