Torta, desert, slatko, kolač
Shutterstock, ilustracija
Torta, desert, slatko, kolač

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

200 grama keksa
90 grama rastopljenog maslaca
200 grama tamne čokolade
150 grama mlečne čokolade
40 grama šećera
400 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks razlomite na manje komade, te ih u kesici ili sa štapnim mikserom izmrvite. Umešajte rastopljeni maslac u razmrvljeni keks. Na tanjir na kojem ćete servirati tortu prvo stavite papir za pečenje, a zatim obruč za torte kako bi dobio oblik. Na pripremljen papir za pečenje utisnite mešavinu maslaca i keksa, te stavite u frižider da se ohladi. Tamnu i mlečnu čokoladu naseckajte na komadiće. U posudici zagrejte 200 mililitara slatke pavlake, a kad provri, prelijte ga preko naseckanom čokoladom. Tako preliveno pustite jedan minut da odstoji, a onda promešajte dok ne dobijete ujednačenu čokoladnu smesu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U posudi umutite preostalih 200 ml slatke pavlake sa šećerom. Dok ste mutili slatku pavlaku, prethodno napravljena smesa čokolade i pavlake se ohladila do sobne temperature. U par navrata sipajte slatku pavlaku sa šećerom u smesu. Smesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa. Tortu ostavite preko noći u frižideru da se stegne.

Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock

Foto: Shutterstock