KRALJEVSKA TORTA KOJOJ JOŠ NIKO NIJE ODOLEO: Kombinacija čokolade i urme će vas fascinirati!

Sensa/A.K. | Ženske priče 2018-11-23 10:46:37 2018-11-23 10:46:37

Iskoristite omiljeni sastojak brojnih kolača i torti- čokoladu i otkrijte recept za svoju novu omiljenu poslasticu

Shutterstock, ilustracija

Isprobajte čokoladu u penastoj varijanti u ovoj ukusnoj torti i uživajte u punoći ukusa koju vam nudi nepogrešiva kombinacija čokolade, orašastih plodova i urmi.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci za koru:

2,5 šolje (5dl) badema
15 urmi
2 kašike kakaoa u prahu
prstohvat soli

Za čokoladni fil:

2,5 šolje indijskih oraščića (namočenih 4-8 sati)
1 dcl (1/2 šolje) vode
1 dcl (1/2 šolje) otopljenog kokosovog ulja
5 kašika meda
5 urmi
2 kašike kakaoa u prahu
prstohvat soli

Priprema:

Izmešajte sve sastojke pomoću blendera, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu utisnite u prethodno obloženu tepsiju za kolače i ostavite sa strane. Za pripremu čokoladnog fila stavite indijske oraščiće, vodu, kokosovo ulje i med u blender i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte preostale sastojke i mešajte još nekoliko sekundi, pa fil prelijte preko kore. Ostavite kolač da stoji u frižideru najmanje šest sati (poželjno je i duže), pre serviranja. Ukrasite listićima badema.

 

Expand player
Pogledajte više