Kapreze pasta je najbolje brzo jelo

Lepaisrecna.mondo.rs/Alo.rs./D.C. | Ženske priče 2021-02-23 14:50:44 2021-02-23 14:50:44

Savršeni sastojci, ovoga puta u pasti

Promo

Dobra je vruća, topla pa čak i hladna što je za jednu pastu pravo svetogrđe! Ali mora se priznati da je ova kombinacija uz posebno izabrane špagete zaista odlična u svim sezonama.

Koriste se kapelini - ultratanki špageti koji nas pomalo podsećaju i na nudle. Kuvaju se za samo pet minuta, pa čak i manje.

Sastojci:

300 gr kapelina

200 gr mocarela sira

6 zrelih paradajza

2 čena belog luka

6 kašika maslinovog ulja krupno seckan bosiljak

so i biber

mešavina italijanskih začina

Priprema:

Skuvajte pastu u posoljenoj vodi pa ocedite. U dubljem tiganju ugrejati maslinovo ulje i na tihoj vatri zgrejati italijanske začine (suvi bosiljak, origano i peršun) da puste miris.

Dodati oljušteni paradjz, isečen na kockice, ostavite da ga toplota samo kratko "probije", ne duže od 2 minuta.

Dodati skuvanu pastu i dobro promešati.

Ostaviti da se malo prohladi pre nego što dodate seckanu mocarelu i svež origano.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više