Kako vi kuvate kafu? 10 ideja za kafe koje će vas OBORITI S NOGU!
Da bi skuvali jako dobru ili malo drugačiju kafu, morate znati neke trikove.
Da bi skuvali jako dobru ili malo drugačiju kafu, morate znati neke trikove.
PROČITAJTE JOŠ:
2. Za šoljicu kafe bez taloga, dodajte kašičicu hladne vode u džezvu sa svežim zrncima kave i pričekajte pola minute. Zrna kafe će pasti na dno, a nećete morati filtrirati svoje piće.
4. Kafa postaje jednostavno preukusna ako dodamo začine! Stavite prstohvat kardamoma u džezvu, dodajte đumbir, muskatni oraščić ili štapić cimeta. Zagrejte na laganoj vatri. Skuvajte kao obično kafu i prelijte ovom mešavinom. Piće će apsorbovati ukus i aromu začina.
6. Ako želite da dobijete maksimalno bogat i jak ukus, sklonite džezvu sa vatre. Čim kafa počne da ključa skinite penu, promešajte kafu, a zatim džezvu ponovno vratite na izvor toplote. Ponovite ovu radnju tri puta.
8. Ako želite da vaša kafa dobije mekaniji i baršunast ukus, dodajte pola kašičice maslaca prilikom pripreme.
10. Da biste dobili najbolji ukus i aromu od mlevene kafe, zagrejte kafu u džezvi na pola minute, na laganoj temperaturi, bez dodavanja vode.