jaja
Shutterstock
jaja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uz nekoliko profesionalnih trikova napravićete fantastičan doručak. 

Mnogima jutro nije kompletno bez dobre kajgane, ali nekada pravljenje ovog ukusnog doručka može da bude pravi izazov.

Aleks Guarnašeli, kuvar i zvezda kulinarskih TV emisija, otkriva kako na najbolji način da napravite kajganu.

 

Sastojci:

2 velika jaja

1 kašika maslaca

so i biber

topla voda

 

Priprema:

Ostavite da se jaja slegnu i kuvajte ih minut pre nego što počnete da ih lagano mešate gumenom špatulom, koja će zaštititi vaš tiganj od grebanja i sprečiti jaja da se pretvore u kašu. “Stalno mešajte, kako biste osigurali da se jaja ne zalepe”, kaže Guarnašeli.

Kad jaja postignu željeni oblik, odmah ih uklonite sa vatre i prebacite na tanjir. Ako to ne učinite, rizikujete da uništite ono što ste stvorili. Konačno, poslednje pravilo pre klopanja. “Kajganu prevrnem na tanjir tek kada sam spreman da sednem i jedem. Spremanje kajgane je tako jednostavno, ali nikako nije bolje da se jede hladna! “ kaže Guarnešeli.

Postoje dve greške koje ne smete da pravite

U startu grešite ako ne koristite tiganj koji je otporan na lepljenje hrane. Tiganji za koje se jaja lepe će ostaviti najbolji deo kajgane na sebi i vaš užitak neće biti potpun, prenosi Reader’s Digest.

Druga greška je dodavanje mleka kajgani! Ako želite kvalitetnu kajganu najboljeg ukusa, ali i izgleda, dovoljno je da dodate samo malo vode, a mleko će samo da povuče jaja na dno tiganja.

Komentari (1)

Mila

06.06.2020 23:05

Tačno je da je bolje s vodom budu sočnija nego s mlekom