SPECIJALITET SVAKE SRPSKE KUĆE Kad proba i svekrva će vam tražiti ovaj recept za SARMU

Neizostavno glavno jelo na domaćim trpezama, počev od jeseni pa sve do poznog proleća

sarma jelo, hrana
Foto: youtube.com/printscreen

Iako volimo da ga svojatamo i nazivano "srpskim", istina je da ovaj specijalitet potiče iz Turske. Bez obzira na to ko je "osmislio", sarma je neizostavno glavno jelo na domaćim trpezama, počev od jeseni pa sve do poznog proleća.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

500 g junećeg mlevenog mesa

1 šolja od 2 dl pirinča

3 čena belog luka

150 g dimljenih svinjskih rebara

150 g dimljene mesnate slanine

biljni začin

so

mleveni i biber u zrnu

lorber

ulje

sarma jelo, hrana
Foto: Pixbay

Priprema:

Odvojiti listove kupusa, stanjiti debelu žilu u sredini svakog lista. Beli luk sitno iseći i propržiti. Dodati meso, pirinač, so, biber i začin C i još malo propržiti. List kupusa staviti na dlan, sipati u sredinu kašiku fila i uviti sarmu. Na dno šerpe staviti malo ulja i listove kupusa, pa preko ređati sarme. Posle svakog reda stavljati isečena rebra i slaninu, list lorbera i poneko zrno bibera. Sve prekriti listovima kupusa. Naliti vodom, pa kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, povremeno dolivajući toplu vodu.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi