burek, pita, pita sa krompirom, pita sa mesom
Shutterstock, ilustracija
burek, pita, pita sa krompirom, pita sa mesom

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Jednostavna pita koja se brzo spremi. Odlična ideja ako vam treba da "smutite" nešto na brzinu!

Sastojci:

- 500g heljdinih kora

- 500g praziluka (može malo više)

- dosta biber

- supena kašika maslinovog ulja

- kisela voda

Priprema:

Najpre iseckajte praziluk na sitne kolutiće. Stavi se maslinovo ulje na tiganj da se zagreje, pa se dodaju kolutići praziluka. Stavite soli i dosta bibera, i ostavite da se to krčka neko vreme (dovoljno je desetak minuta).

Dve kore raširite, namažite uljem, pa rasporedite praziluk. Zavijte i stavite u vatrostalnu posudu. Ponovite dok vam ne nestane sastojaka.

Pomešajte malo kisele vode i ulja i zalijte pite.

Pecite oko pola sata na 180 stepeni.