Krofne, krofna, desert, slatko
Shutterstock, ilustracija
Krofne, krofna, desert, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je: 200 gr mlakog mleka; 2 jaja; 450 gr brašna; 15 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo ulja; korica limuna; malo soli; ulje za prženje.

Nadev: 100 gr mlevenih oraha; 1 šaka suvog grožđa; šećer u prahu.

PROČITAJTE I:

 

Priprema: Rastopiti u malo mleka kvasac dodati šećer, jaja, ulje, korica limuna malo brašna, soli, ostatak brašna i zamesiti glatko testo. Kad odmori tj. poraste premesiti i opstaviti da ponovo poraste.

Istresti na sto, pa razviti na debljinu od pola centimetra. Vaditi modlicom srca. U mlevene oraha dodati malo šećera po želji i suvo grožđe i malo mleka pa ga izmešati.

Vaditi kašičicom i stavljati u jedno srce pa ga poklopiti sa drugi srcem i pritisniti sa strane. Ređati u podmazati poslužavnik i pokriti kesom.

 U dublji sud ugrejatiulje i pržiti srca sa obe strane. Vaditi na upijajuće salvete. Posuti prah šećerom.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!