NISU VAM POTREBNI LEKOVI Izlečite dijabetes PRIRODNIM putem, uz pomoć ovog magičnog sastojka!

Verica Todorović, fitoterapeut preporučuje biljke koje bi trebalo da koriste osobe sa dijabetesom.

Verica Todorović, fitoterapeut
Verica Todorović, fitoterapeut, Foto: Printscreen

Verica Todorović, fitoterapeut preporučuje biljke koje bi trebalo da koriste osobe sa dijabetesom. 

Ona je gostujući u emisiji "Vodič kroz dijabetes" na televiziji "Studio B", imala par preporuka za sve one koji muče muku sa ovom bolešću savremenog društva, od koje sve više obolevaju deca i to u ranom uzrastu.

"Tu bi izdvojila cikoriju, na primer. To je odlična biljka koja u sebi ima inulina, u samoj kori. U ovoj biljki inulin postoji izolovano, pa je zato možemo koristiti i tokom dužeg vremenskog perioda", kaže Verica.

Inulin je probiotik, prirodno biljno vlakno. Jako je bitno znati da se ono ne rastvara u digestivnom traktu, on smanjuje glikemijski indeks hrane i potpomaže pankreasu da bolje radi i smanjuje potrebu za prostim šećerima.

Verica je ispričala da je još bitno znati da on pravi baznu sredinu uništavajući patogene bakterije. Imunostimulator je i odlično apsorbuje kalcijum.

"Odličan je za prevenciju osteoporoze i opstipacije. Trebalo bi da smo svesni činjenice da je imuni sistem 70 odsto sadržan u digestivnom traktu, tu nam se faktički nalazi drugi mozak. Naučna istraživanja su došla do zaključka da sve autoimune bolesti nastaju od bakterija koje dolaze iz digestivnog trakta", nastavlja Verica Todorović.

"Što se tiče fitoterapije, bitna je ekstrakcija i savetuje se da se jedna vrsta biljke koristi najduže tri nedelje, onda se napravi pauza, pa se tretman može ponoviti. Moje preporuke, u zavisnosti od toga koju biljku koristimo su da konzumiramo 2-3 šolje u toku dana", dodaje fitoterapeut Verica u emisiji "Vodič kroz dijabetes".

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi