Francuski tost gotov za tren oka! Slatka magija koja se pamti

Klix.ba/M.M. | Ženske priče 2019-11-08 14:13:36 2019-11-08 14:13:36

Kada ne znate šta ćete sa ostatkom starog hleba, a ne jedu vam se obične prženice, francuski tost je idealan obrok

Shutterstock

Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

Dok se kod nas prženice najčešće služe u slanoj varijanti, francuski tost je doručak sa slatkim namazom.

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mleka.

Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete dodati i ekstrakt vanile.

Sve zajedno dobro promešajte.

Hleb naseckajte na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tečnost.

Najbolje bi bilo da iskoristite hleb koji je star dan ili dva.

Kriške prepržite u tiganju na malo maslaca. Za svaku stranu potrebno je dva-tri minuta.

PREPORUČUJEMO:

 

Stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 200 Celzijusa.

Punjeni šampinjoni u rerni gotovi za samo 15 minuta, ostavljaju ukus koji se dugo pamti!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 02.11.2019. 08:00 Pikantno punjenje čini pečurke nezaboravnim specijalitetom: pogodno za predjelo, glavno jelo ili topli bife za švedski sto! Foto: Shutterstock, ilustracija Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa, piše Lovesensa.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Expand player
Pogledajte više