SPREMITE TRADICIONALNO SRPSKO JELO! Fantastičan kiseli kupus sa suvom kolenicom i slaninom

Hladniji dani su pred nama i po običaju "na scenu" stupaju jela od kiselog kupusa

kiseli kupus
kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa
1 suva kolenica
200-300 gr slavine sveže
lovorov list
tucana ljuta i slatka mlevena paprike
kašika masti po potrebi
zrno bibera
4 čena belog luka

Priprema:

Iseši kiseo kupus ako je jako kiseo oprati ga u par voda, poredjati na dno lonca pa preko njega poredjati slaninu,kolenicu lovorov list, zrno bibera.... papriku tucanu i slatku

kiseli kupus
kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja

Prekriti sa drugom polovinom kupusa sečenog na krupne kocke. Odozgo ponoviti ..paprika, lovorov list, biber u zrnu i sečen beli luk .

kiseli kupus
kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja

Ako meso nije masno ubaciti mast . 

Naliti vodom do pola i kuvati u skspres loncu oko 45 -60 min. a u običnom loncu oko 1,5 sat na tihoj vatri da tečnost lagano ispari a kupus i meso se skuvaju.

kiseli kupus
kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja

Uz kupus obavezno ispecite bakinu proju.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

  • Korisnik: pantelija
    22/10/2020 - 15:08
    Lepo izgleda, ja pravim skoro isto samo umesto belog, stavljam crni luk.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi