Porodični ručak
Shutterstock
Porodični ručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Miris punjenih paprika ništa ne može da zameni, a ova varijanta tradicionalnog jela sa celerom posebno je primamljiva zbog aromatičnog ukusa. Hilandarskom prebrancu poseban šarm daju paradajz i beli luk... Proverite na koji način!

 

Punjene paprike sa celerom

POTREBNO JE:

1 glavica korena celera,

4 šargarepe,

5 glavica crnog luka,

150 g sojinih ljuspica,

4 krompira,

20 suvih paprika,

200 g pirinča,

so,

biber,

mlevena crvena paprika,

ulje,

brašno.

Punjene paprike

Shutterstock

Punjene paprike, Foto: Shutterstock
Punjena paprika

Shutterstock

Punjena paprika, Foto: Shutterstock

Prebranac na hilandarski način

POTREBNO JE:

500 g pasulja tetovca,

4-5 glavica crnog luka,

2-3 čena belog luka,

150 g zrelog paradajza,

mlevena crvena paprika,

so,

peršunov list.

Pasulj, prebranac

Shutterstock

Foto: Shutterstock
Prebranac

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs