Domaći BRUSKETI, pripremite ih na JEDNOSTAVAN način i to uz pomoć BAJATOG HLEBA!

Stil/M.M. | Ženske priče 2019-06-26 14:31:40 2019-06-26 14:31:40

Italijani obožavaju ovo predjelo, a i vama može poslužiti kad imate iznenadne goste ili ne znate šta biste mogli da prezalogajite.

Shutterstock, ilustracija

Brusketi su jedno od omiljenih italijanskih predjela. Odlični su užinu ili laganiji obrok. Brzo se spremaju, te su odlični za žurke, druženje sa prijateljima ili kada dođu nenajavljeni gosti.

PROČITAJTE I:

 

Sastojci:

- kriške hleba ili tosta po izboru

- maslinovo ulje

- bosiljak

- paradajz

Po izboru: beli luk, so

PROČITAJTE JOŠ I:

 

Priprema:

Kriške hleba premažite maslinovim uljem i poređajte na pek papir. Pecite 6 minuta na 180 stepeni. Za to vreme, iseckajte paradajz i pomešajte ga sa bosiljkom, malo balzamika i po izboru belim lukom. Kada izvadite hleb iz rerne, rasporedite smesu na kriške. Vratite u rernu na još 6 minuta.

Prijatno!

 

Expand player
Pogledajte više