Domaća oblanda sa crnom i belom čokoladom, najslađe iz bakine kuhinje

domaćirecepti/S.Ć. | Ženske priče 2020-11-10 16:20:54 2020-11-10 16:20:54

Carstvo ukusa sa juga, em nije skupo, em se suviše lako pravi

printscrn/youtube

Sastojci:

30 kašika mleka – voda ako je post
400gr šećera
250gr margarina – posni ako je post
150gr mlevenog keksa – posni ako je post
150gr mlevenih oraha
50gr crne čokolade
50gr bele čokolade
1 oblande od 5 listova

Priprema:

Spojiti margarin, mleko i šećer pa staviti da provri. Kad provri dodati keks, orahe i čokoladu i mešati još dve, tri minute da se kuva.

Skloniti sa vatre, pa tako vrelo mazati na listove oblande. Na oblandu na kraju staviti nešto po celoj dužini da bi se ona lepo zalepila, ali nemojte preteško. Možete tepsiju od šporeta i ostavite da se tako ohladi. Posle nasecite i poslužite.

Brzo i ukusno.

Prijatno!

Expand player
Pogledajte više